Alimente sănătoase cu care sigur exagerezi

Mirela Ene, 3 septembrie 2014, Ora 10:31

  • print
  • |
alimente-sanatoase-cu-care-sigur-exagerezi-42999-1.jpg

Unele alimente sunt foarte sănătoase şi/sau dietetice, dar asta nu înseamnă că putem să mâncăm câteva kilograme zilnic.

Nu te lăsa păcălită de etichetă şi alege să le consumi în cantitatea corectă, ca să nu ai surprize neplăcute mai târziu. Vezi care sunt acele alimente sănătoase cu care sigur exagerezi.

Cereale integrale

Mănânci cereale la micul dejun? Ştiai cât înseamnă acea DZR (doză zilnică recomandată) de 40 de grame? Ia uită-te în castronul tău. Nu cumva e pe jumătate plin în fiecare dimineaţă, pentru că „sunt sănătoase şi scrie diet pe pungă"?

Cerealele integrale sau fulgii de ovăz, grâu integral, orz, etc au destul de multe calorii atunci când mănânci câteva sute de grame în fiecare zi. Doar pentru că nu conţin zahăr adăugat şi au fructe uscate în loc de ciocolată, nu înseamnă că slăbeşti mâncând multe.

Nuci şi seminţe

Doar pentru că sunt pline de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali, nu înseamnă că nu te îngraşi dacă mănânci nuci şi seminţe cu pumnul, în fiecare zi. Doza recomandată de specialiştii în nutriţie este de un sfert de ceaşcă sau 18 bucăţi pe zi de alune, migdale, nuci şi alte produse din această familie.

Cu alte cuvinte, dacă te-ai apucat să ronţăi o pungă întreagă de migdale la film, pentru că „sunt mai sănătoase decât chipsurile şi mai bune decât popcornul", nu înseamnă că trebuie să devorezi cantităţi industriale.

Humus

În ultima vreme, toţi oamenii interesaţi de un stil de viaţă sănătos par să fie înnebuniţi după humus, un preparat al bucătăriei arabe, pe bază de năut şi susan. Deşi este considerat noua fântână a sănătăţii şi toată lumea vorbeşte despre beneficiile preparatului pentru sănătate, DZR este de doar două linguri.

Hai să fim serioşi, cine mănâncă doar două linguri de humus atunci când lipiile sunt proaspete şi usturoiul aromat?

Biscuiţi digestivi

Incomparabil mai sănătoşi pentru organism decât biscuiţii din făină albă, cu cremă şi glazură şi mult mai dietetici decât orice altă gustare dulce, biscuiţii digestivi nu pot fi consumaţi în cantităţi mari.

DZR de biscuiţi digestivi, integrali, sau alte dortimente considerate „light", sau „dietetici" este de doar două bucăţi. Nu cred că există cineva care să ia o gustare din doi biscuiţi digestivi, dar trebuie să încercăm să nu exagerăm.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou