Alimentele care transformă desertul într-unul sănătos cu puţine calorii

Mirela Ene, 23 septembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
alimentele-care-transforma-desertul-intr-unul-sanatos-cu-putine-calorii-34376-1.jpg

Negresele, budinca sau alte prăjituri pot fi transformate în deserturi mai light cu câteva schimbări simple. Iată câteva alimente care pot fi adăugate la prepararea unui desert sănătos.

Tofu: un sfert de ceaşcă de pastă de tofu poate înlocui cu succes ouăle, atunci când faci budincă, potrivit PETA. Tofu poate fi folosit, de asemenea şi pentru înlocuirea lactatelor din prăjiturile cu brânză pentru a reduce din grăsimi.

Iaurt grecesc: iaurtul grecesc este bogat în grăsimi, însă conţine şi calciu şi proteine spre deosebire de ulei sau unt. Data viitoare când faci negrese încearscă să înlocuieşti o treime de ceaşcă de ulei cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc sau o ceaşcă de unt cu un sfert de ceaşcă de iaurt grecesc.

Banane: pasta obţinută dintr-o banană are consistenţa pastei de avocado, iar vegetarienii o pot folosi la prăjituri în locul ouălor. Prune: dacă înlocuieşti o jumătate de ceaşcă de unt cu o jumătate de ceaşcă de piure de prune, vei reduce 700 de calorii şi 92 de grame de grăsime. Poţi încerca la negrese sau la prăjituri cu ciocolată.

Aocado: poate înlocui cu succes untul, aşa că poţi schimba o parte din cantitatea de unt pe care o foloseşti la prăjituri sau brioşe cu avocado. Dintr-un singur fruct de avocado poţi obţine trei sferturi de ceaşcă de pastă.

În afară de antioxidanţi (care nu se găsesc în unt), avocado mai conţine şi fibre, aproape 20 de vitamine şi minerale-inclusiv potasiu-şi acizi graşi mononesaturaţi, grăsimi bune care te ajută să pierzi în greutate, să dai jos grăsimea de pe abdomen şi menţin inima sănătoasă.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou