Beneficiile consumului de fructe de pădure

Ziarul Atac, 26 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
beneficiile-consumului-de-fructe-de-padure-33606-1.jpg

Fie că eşti la dietă sau pur şi simplu îţi place să mănânci sănătos, fructele de pădure ar trebui să fie prima alegere când vrei un desert sau o gustare. E adevărat că sunt mai scumpe şi se găsesc mai greu decât alte fructe, dar merită toate eforturile. În plus, fructele de pădure congelate, care se găsesc la orice supermarket, sunt la fel de sănătoase, dacă nu chiar mai sănătoase decât cele "proaspete".

Fructele de pădure conţin puţin zahăr
Ne-am obişnuit să credem că fructele, în general, sunt acceptate în diete. De fapt, majoritatea fructelor conţin mult zahăr sub formă de fructoză, care are tot atâtea calorii şi e tot atât de periculoasă pentru sănătate ca şi zahărul de masă.
Aşa că, atunci când vrei un desert, mizează pe fructele de pădure, care conţin puţin zahăr. De exemplu, afinele conţin 7,3% zahăr, în timp ce cireşele conţin 14,6% zahăr. Murele conţin 8,1% zahăr, în timp ce strugurii au 18,1%.

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi
Dintre toate fructele, fructele de pădure conţin cele mai mari cantităţi de antioxidanţi. Aceste substanţe protejează împotriva bolilor de inimă, împotriva cancerului şi îmbătrânirii. Unul din antioxidanţi este vitamina C care are şi alte beneficii.


Fructe uscate, congelate sau proaspete?
Din păcate, fructele de pădure proaspete se găsesc mai greu şi sunt destul de scumpe. Însă există şi alte variante mai accesibile.
Fructele de pădure uscate - merişoarele şi goji sunt la modă în acest moment - se obţin prin deshidratare, ceea ce înseamnă că se elimină doar apa. Conform studiilor, cantitatea de antioxidanţi este aceeaşi, dar creşte cantitatea de zahăr şi numărul de calorii la suta de grame. Deci dacă eşti la dietă ar fi mai bine să le eviţi sau să mănânci foarte puţine.
În schimb, fructele de pădure congelate sunt o obţine bună, uneori chiar mai bună decât cele proaspete. De obicei, ele sunt congelate imediat după culegere, astfel că se păstrează vitaminele şi antioxidanţii. Fructele proaspete, care stau zile în şir pe raftul magazinului (plus zilele ecesare transportului) îţi pierd din beneficii.

Sursa - Unica

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou