Florin Neby: "Nu slăbeşti dacă mănânci mai puţin sau te înfometezi"

Teo Popa, 4 noiembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
florin-neby-nu-slabesti-daca-mananci-mai-putin-sau-te-infometezi-35546-1.jpg

Florin Neby, antrenor personal, revine cu sfaturi şi demontează mituri!

Dacă faci febră musculară înseamnă că ai lucrat!

Febra musculară înseamnă de fapt o suprasolicitare a unei grupe de muşchi care se manifestă printr-o senzaţie de arsură sau strângere a musculaturii. Aceasta este rezultatul rupturii fibrelor de la suprafaţa muşchilor, proces ce se întâmplă atunci când lucrezi intens muşchii respectivi, aceştia nefiind obişnuiţi cu un astfel de efort intens.

Ideea este că şi atunci când nu faci febră, muschiul tot lucrează şi asta se întâmplă pentru că odată ce acesta se acomodează cu ideea de efort, în timp capătă rezistenţă şi totul va duce la dezvoltarea acestuia. Este ideal să-ţi lucrezi musculatura din mai multe unghiuri, iar asta înseamnă să diversifici exerciţiile. Febra musculară trece de la sine, aşa că dacă eşti începător este normal să ajungi în stadiul în care să ai febră musculară, cu siguranţă nu o sa te omoare, ci din contră te va face mai puternic/ă.

Mănânc mai puţine mese ca să slăbesc!

Mai puţine mese înseamnă un aport de nutrienţi mai mic adus în corp mai ales dacă ai două alimente în farfurie, iar acest lucru atrage după sine scăderea masei musculare. Chiar dacă vei merge la sală şi în acelaşi timp reduci mesele şi totodată cantitatea per porţie încât să ajungi la sub 1000 de calorii pe zi, tot acel aspect de piele căzută vei avea. Pielea nu se va contura pe muşchi, pentru că aceştia neputând avea tonus din cauza lipsei nutrienţilor, nu vor putea căpăta volum.

Cu alte cuvinte trebuie să creşti numărul de mese mai ales dacă te antrenezi des, astfel încât să nu intervină senzaţia de foame, dar nici să nu te simţi plin/ă.Fii atent/ă la ceea ce mănânci şi cum asociezi alimentele, astfel încât să ajuţi organismul să-şi poata păstra masa musculară dar în acelasi timp să începi să subţiezi stratul de grăsime. Ce înseamnă asta, mai ales în sezonul de toamnă? Mai multă proteină, animală sau vegetală, grăsime animală sau vegetală, iar nivelul de carbohidraţi (fructe, cereale, zahăr etc).

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou