Horia Vîrlan recomandă: Top 3 reţete sănătoase

Mirela Ene, 25 martie 2013, Ora 00:01

  • print
  • |
horia-virlan-recomanda-top-3-retete-sanatoase-29968-1.jpg

Maestrul bucătar Horia Vîrlan susţine mâncarea tradiţională, atâta timp cât ingredientele sunt alese cu grijă şi felurile sunt pregătite sănătos. Ca să ne demonstreze că mâncarea sănătoasă poate fi şi gustoasă, Horia Vîrlan ne-a învăţat trei reţete delicioase, care ne ajută să ne menţinem în formă.

Salată Tabouleh

Ingrediente (8 porţii):
250 ml cuşcuş tare
500 ml apă fiartă
1 linguriţă sare
Zeama de la o lămâie
Câteva linguri ulei de măsline
4 căţei de usturoi tocaţi fin
4 fire de ceapă verde tocate
1 legătură pătrunjel tocat fin
Frunze de mentă tocate fin
1 conservă de năut
1 ardei roşu tăiat cubuleţe
1 ardei galben tăiat cubuleţe
1 castravete Fabio, curăţat de seminţe şi tocat fin
2 roşii tocate fin

Mod de preparare: Turnaţi cuşcuşul într-un bol, adăugaţi apă fiartă şi lăsaţi circa 10 minute acoperit. Adăugaţi sarea, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul şi piper negru şi amestecaţi. Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi bine.

Paste Alfredo cu somon afumat

Ingrediente (4 porţii):
Un pachet tagliatelle
Ulei de măsline
1 ceapă mare tocată
200 grame ciuperci felii
2 căţei usturoi tocaţi
1 ceaşcă vin alb sec
250 ml lapte degresat
3 linguri fulgi de ovăz
Cimbru proaspăt tocat
250 grame somon afumat

Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă clocotită ş uşor sărată. Scurgeţi şi puneţi deoparte. Încălziţi uleiul de măsline şi prăjiţi ceapa până devine transparentă. Adăugaţi ciupercile şi amestecaţi până lasă zeamă. Adăugaţi usturoiul, apoi vinul şi amestecaţi bine, până se pătrund. Adăugaţi laptele şi ovăzul şi fierbeţi circa 5-10 minute până scade sosul. Adăugaţi cimbrul, piperul şi somonul afumat. Turnaţi sosul peste pastele fierte şi serviţi imediat, alături de un pahar de vin alb.

Desert: Cremă de iaurt şi fructe Riana

Ingrediente (4 porţii):
1 ceaşcă cereale muesli cu conţinut scăzut de zahăr
250 ml iaurt degresat
400 grame fructe proaspete tocate cubuleţe (căpşuni, mere, mango, coacăze, ananas, etc)
250 ml cremă de brânză degresată

Mod de preparare: Turnaţi cu o linguriţă jumătate din cantitatea de cereale într-un bold e sticlă sau în ceşti de sticlă transparente. Turnaţi deasupra straturi alternative de iaurt, fructe, cremă de brânză şi ornaţi deasupra cu felii de fructe sau un fruct de physalis. Acest preparat este foarte potrivit pentru micul dejun.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou