Best Dental

Învinge răceala cu un... cocktail

Ziarul Atac, 2 februarie 2015, Ora 03:45

  • print
  • |
invinge-raceala-cu-un-cocktail-45414-1.jpg

Când îți bate iarna în poartă, apar și primele semne de slăbiciune ale organismului, de la mici răceli, dureri în gât, până la gripă sau pneumonie. 

Iată câteva rețete de cocktailuri pe care nu doar că vei adora să le bei, dar te vor scăpa și de neplăcerile unei răceli.

Hot Toddy

  • 120 ml apa fierbinte 
  • 5-6 cuișoare întregi 
  • 1 baton scorțișoară 
  • 1 anason stelat 
  • o linguriță miere 
  • 45 ml brandy sau whisky 
  • o lingură zeamă de lămâie 

Într-un pahar înalt termorezistent amestecă scorțișoară, cuișoarele, anasonul și mierea. Toarnă deasupra apa fierbinte și amestecă bine până se dizolvă mierea. Adăugați brandy-ul, după care stoarce în pahar un sfert de lămâie, adică aproximativ o lingură de suc de lămâie. Poți lăsa bucata de lămâie în pahar. Cocktailul se bea cât este fierbinte.

2. Punch cu gin și miere

  • 120 ml gin, de preferință Hendrick's 
  • 120 ml vin de Madera 
  • două cuișoare 
  • un praf nucșoară 
  • 25 g scorțișoară măcinată 
  • o lingură zahăr brun 
  • o bucată coajă de lămâie 
  • o bucată coajă de portocală 
  • o felie ananas proaspăt tăiată bucăți 
  • o linguriță miere 
  • zeamă de la o jumătate de lime 

Amestecă ingredientele într-un ibric pe care pune-l pe aragaz. Înainte să dea în clocot, micșorează intensitatea focului și lasă-l încă 30-50 de minute să fiarbă. Cu cât fierbe mai mult, cu atât scade, iar aromă va fi mai puternică. În cazul în care ți se pare prea dulce, mai adaugă-i zeamă de lămâie. Servește punch-ul în căni de ceai din sticlă. Îl poți bea și rece.

3. Cocktail fierbinte cu vin rose

  • 500 ml vin rose 
  • 300 ml suc merișoare 
  • 100 ml suc de mere 
  • 50 ml suc portocale proaspăt 
  • 3 batoane scorțișoară 
  • un anason stelat 
  • 3 linguri zeamă de lămâie 
  • un măr 

Pune vinul la fiert într-o ulcică și adaugă sucul de lămâie și pe cel de portocale. Când începe să fiarbă, toarnă deasupra și restul sucurilor de fructe. Pune scorțișoară și anasonul și mai lasă-l să dea câteva clocote la foc mic. Taie mărul cubulețe și adaugă-l și pe el, iar după 2-3 minute ia ulcică de pe foc.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:12