Mâncarea piacantă, soluție pentru caniculă

Mirela Ene, 4 august 2014, Ora 17:03

  • print
  • |
mancarea-piacanta-solutie-pentru-canicula-42303-1.jpg

Deși ești tentat să dai pe gât litri întregi de apă rece, să golești o cutie cu înghețată și să adaugi cuburi de gheață chiar și în supă, încearcă să combați căldură cu...puțină caldură.
Te-ai întrebat vreodată de ce popoarele din cele mai fierbinți locuri ale globului mănâncă preparate condimentate? Indienii, africanii, mexicanii sunt adepții felurilor de mâncare iuți și picante, care pe un european, de exemplu, îl fac să transpire instantaneu după ce le gustă. Există o explicație logică pentru acest tip de dietă. Mâncărurile condimentate te fac să transpiri, ceea ce ajută organismul să se răcorească mai repede.

După un ceai cu gheață efectul imediat este într-adevăr senzația de răcoare. Dar această nu persistă prea mult. Asta pentru că temperatură internă scade brusc, iar organismul tău va luptă să compenseze asta crescând temperatura. Rezultatul? Te încingi și mai tare.

Mâncărurile condimentate, picante, iuți acționează exact pe dos. Cresc temperatură internă și circulația sângelui, te fac să transpiri rapid și organismul va luptă să te răcorești și își va scădea singur temperatura.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou