Mere coapte cu nuci pecan și merișoare
Ziarul Atac, 2 februarie 2015, Ora 14:41
- |
- Tweet
Merele coapte sunt un adevărat deliciu al zilelor de iarnă și sunt și foarte simplu de preparat.
Iată un desert rapid și savuros:
Ingrediente
- 4 mere mari
- 100 g nuci pecan
- 100 g merișoare
- 2 lingurițe marmeladă
- 1 linguriță zahăr brun
- 1 lingură unt
Preparare
Încinge cuptorul la 180 de grade. Între timp, pregătește o compoziție din marmeladă, unt, zahăr brun, nuci pecan, merișoare și unt. Scoate căsuța de sâmburi din mijlocul merelor, apoi umple-le cu această compoziție.
Așază merele într-o tavă încăpătoare și da-le la cuptor, circa 20 de minute.
Scoate merele de la cuptor, după ce acestea se rumenesc ușor și se înmoaie pulpa.
Servește desertul călduț, pudrat cu zahăr sau cu frișcă alături.