Mod ideal de a păstra brânza

Mirela Ene, 25 septembrie 2014, Ora 12:46

  • print
  • |
mod-ideal-de-a-pastra-branza-43549-1.jpg

Una din cele mai gustoase și sănătoase modalități de a păstra brânza timp îndelungat este aceea de a o ține în ulei, la borcan. Iată câteva din secretele rețetei.

Ingrediente

Pentru un borcan de 720 grame ai nevoie de:
- 500 gr brânză de vacă
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă boabe de coriandru
- 1 linguriţă oregano
- 2-3 ardei chili
- 1 linguriţă boabe piper
- ulei de măsline sau de floarea sorelui

Mod de preparare

Reţeta de bază este cu ulei de măsline, dar merge la fel de bine şi cu cel de floarea soarelui.

Spălaţi bine borcanele, le ştergeţi şi le umpleţi cu brânză tăiată cubuleţe fără a le presa foarte tare. Când ajungeţi la jumătate puneţi 2-3 jumătăţi de căței de usturoi peste brânză, boabe de coriandru, jumătate linguriţă oregano, ardei chili (opţional), boabele de piper, continuaţi să completaţi cu bucăţele de brânză iar când se umple borcanul, puneţi restul de usturoi şi oregano.

Turnaţi ulei până când acoperă toată brânz, lăsând 5-10 mm liber până la capac. Agitaţi puţin borcanul şi gata.

Se lasă la frigider sau într-un loc rece minim 2 săptămâni înainte de a fi servite şi se scoate borcanul de la rece cu minim jumătate de oră înainte de masă (uleiul se îngroaşă la temperaturi scăzute şi nu vreţi să mâncaţi brânză sleită).

Brânza şi uleiul o să împrumute aromele condimentelor şi puteţi folosi uleiul rămas la salate sau sosuri.

Poftă bună!

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou