Negresă de post
Mălina Andrei, 5 martie 2015, Ora 14:16
- |
- Tweet
Rețeta de negresă de post este foarte simplă și se prepară cu puține ingrediente.
Ingrediente:
- 250 gr zahăr;
- 100 ml ulei;
- 300 gr făină;
- 250 ml apă;
- 3-4 linguri gem de vișine sau de caise;
- 2 linguri cacao;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 1 plic praf de copt;
- nuci
Preparare:
Într-un bol amestecăm uleiul cu zahărul, apoi adăugăm gemul (de vișine sau de caise) și omogenizăm compoziția. Turnăm apoi 1 cană de apă (250 ml) și adăugăm și zahărul vanilat.
Separat, amestecăm făina cu cele 2 linguri de cacao și cu praful de copt și le adăugăm peste compoziția din bol. La final adăugăm și nucile mărunțite.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și tavetata cu făină și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil.
Se coace la foc potrivit 30-35 de minute și se încearcă cu ajutorul unei scobitori dacă este coaptă.
După ce s-a copt, se lasă să se răcească, apoi se taie cuburi.
Poftă bună!