Postul Paştelui: Reţete sănătoase şi dietetice

Mirela Ene, 4 aprilie 2013, Ora 10:37

  • print
  • |
postul-pastelui-retete-sanatoase-si-dietetice-30089-1.jpg

Cori Grămescu şi-a făcut un obicei de a posta pe Facebook imagini cu mesele ei de post. Evident, toate preparatele recomandate sunt delicioase, dietetice şi foarte sănătoase.

Dacă nu ştii ce să mai mănânci în post ca să îţi păstrezi silueta şi sănătatea, te ajută faimoasa antrenoare de fitness Cori Grămescu.

Supă de legume cu perişoare de post

"E o reţetă demnă de câteva stele Michelin", spune Cori amuzată. Ea recomandă acest preparat pentru prânz.

"Se pun la fiert după posibilităţile din cămară conopidă, morcov, ardei, ceapă, un cartof, ţelină dacă este şi păstârnac. Se sărează puţin şi când rădăcinoasele sunt fierte, se mixează în blender cu o parte din apa în care au fiert."

Pentru perişoarele de post "se mixează în robot migdale rehidratate, linte galbenă fiartă, o cutie zdravănă de tofu organic, ardei iute, curry, 2-3 linguri generoase de psyllium ca să lege compoziţia şi se formează în palmă sub formă de perişoare", spune Cori pe Facebook.

Alternativă sănătoasă la pateul de ficat vegetal

În locul pateului vegetal, care este plin de chimicale, Cori recomandă o pastă picantă delicioasă şi mult mai sănătoasă - pastă picantă de linte, tofu şi yams. "Poate fi pregătită ca bază pentru sandwichuri sau mini-chifteluţe, aşa cum le-am făcut şi eu. E delicioasă, aromată şi foarte savuroasă", spune Cori.

Salată de alge şi cuscus integral

Tot pentru un prânz delicios şi rapid, Cori ne recomandă o salată de alge şi cuscus integral.

Iată cum se prepară: "Am rehidratat cuscusul, separat algele, am tăiat morcovii, castraveţii, ceapa verde şi usturoiul. Am pus sos de soia fermentat peste alge şi legume, apoi am amestecat couscousul integral."

Mic dejun cu hrişcă

Un mic dejun ideal pentru post: "Hrişcă, agrişe bio, nuci şi seminţe rehidratate. Sau fibre, minerale şi energie de dimineaţă", spune Cori Grămescu.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou