Prăjitura DOMINO, delicioasă și ușor de preparat

Ziarul Atac, 19 ianuarie 2015, Ora 15:37

  • print
  • |
prajitura-domino-delicioasa-si-usor-de-preparat-45221-1.jpg

Îţi plac dulciurile, dar te-ai săturat de cele obişnuite, pe care le poţi cumpăra de oriunde? Merită să încerci prăjitura "Domino", un desert fabulos, cu care o să impresionezi pe toată lumea.

Desertul este cunoscut în toată lumea cu numele de "Battenberg" şi este o prajitura „regală". Se presupune că a fost preparată în 1884, pentru a sărbători căsătoria prinţesei Victoria (nepoata reginei Victoria) cu prinţul Louis de Battenberg.

Prajitura Battenberg este o provocare a maiestriei, ce necesita tehnică, timp și răbdare, ce odată întalnită încantă simțurile și oferă rasfăț papilelor gustative.

INGREDIENTE

BLAT (19X27cm):
210g unt moale
180g zahăr
esență de vanilie
5 ouă bătute ușor
210g făină
1 1/2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
80g migdale fără coajă, măcinate fin
40g cacao (sitata)

+ dulceță/gem caise
300-350g marțipan făcut în casă

MOD DE PREPERARE
1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4-5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaua şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.

2. Pentru cremă, se amestecă laptele cu nuca de cocos, apoi se adaugă zahărul şi se fierbe la foc mic până se leagă ca o cremă. Se lasă deoparte să se răcească şi se înglobează treptat untul frecat spumă. Jeleul de fructe se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet folosind sucul de fructe.

3. Blatul copt şi răcit se acoperă cu un strat de cremă, peste care se întinde jeleul de fructe. Se pun imediat şi biscuiţii şi se ornează cu glazură de ciocolată. Se lasă la rece 1-2 ore, apoi se taie în dreptunghiuri.

4. Pentru glazură, se topeşte la cald ciocolata rasă cu untul.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou