Rețeta zilei Delicatesă franţuzească

Diana Ionescu, 5 august 2013, Ora 00:07

  • print
  • |
re-eta-zilei-delicatesa-frantuzeasca-32758-1.jpg

Ingrediente:
1 kg piept de curcan

1 praf sare de mare

2 linguri ulei de măsline

Pentru umplutură
250 g orez
4 fire de ceapă verde
sare
1 ardei verde
3 ardei copţi
3-4 frunze de salată
1 legatura pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
1 praf boia dulce

Mod de preparare:
1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se spală şi se taie în aşa fel încât să se poată rula. Se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare, se unge cu uleiul de măsline. Orezul se trece prin câteva jeturi de apă rece, până se limpezeşte. Se pune la fiert în apă cu un praf de sare şi ulei de măsline.
2. Se taie ceapa mărunt şi se adaugă în orezul aproape fiert, se acoperă cu un capac şi se lasă la cald. Peste pieptul de curcan se întinde orezul, apoi se pun felii de ardei copt, se rulează şi se dă la cuptor, cam 40 minute, la foc potrivit.
3. Se scoate şi se tăvăleşte prin boia dulce, amestecată cu pătrunjel şi salată verde tocate fin. Se lasă cam 2-3 ore la rece înainte de a se tăia felii şi de a fi servită.

Poftă bună!

Unica.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou