REȚETA ZILEI: Gutui murate cu oțet

Mirela Ene, 4 noiembrie 2013, Ora 12:58

  • print
  • |
re-eta-zilei-gutui-murate-cu-o-et-1.jpg

Ingrediente:

3 kg gutui curățate și feliate
4 l apă + 8 linguri sare grunjoasă (fără iod)
2 l apă
10 linguri zahăr
200 ml oțet de 9 grade
câte 2 foi dafin în fiecare borcan
câte 4 cuișoare în fiecare borcan
câte 1 linguriță piper boabe în fiecare borcan
câte 1 vârf de cuțit salicil în fiecare borcan

Preparare:

Gutuile se curăță, se îndepărtează semințele și se feliază în bucăți potrivite (nici prea mari, dar nici prea mici). Într-un vas mai mare punem 4 litri apă rece și 8 linguri mari de sare fără iod (grunjoasă). În această saramură punem feliile de gutui să stea până a doua zi (circa 12 ore).

După ce le-am ținut la saramură le scoatem și le așezăm în borcane. În fiecare borcan punem câte 2 frunze foi dafin, 4 cuișoare, câte 1 linguriță piper boabe.

În alt vas punem 2 l apă la fiert împreună cu 200 ml oțet și 10 linguri zahăr. Această soluție de murat o turnăm fierbinte peste gutuile din borcane. Capsăm borcanele și le dăm la uscat între pături până se răcesc. Nu ne rămâne decât să așezăm apoi borcanele la loc de cinste în cămară și după aproximativ 3 săptămâni sunt gata murate și numai bune de pus pe masă.

Poftă bună!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou