REȚETA ZILEI: Prăjitură cu vin fiert
Ziarul Atac, 21 noiembrie 2013, Ora 10:01
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
200 ml Vin roșu demisec
100 g Ciocolată amăruie
250 g Unt
200 g Zahăr
după gust Sare de mare
5 buc Ouă
250 g Făină albă de grâu
0.5 buc Praf de copt
1 linguriță Pudră de cacao
1 linguriță Scorțișoară măcinată
150 g Zahăr pudră
1 linguriță Suc de lămâie
după gust Folie aluminiu
2 buc Condimente pentru vin fiert
după gust Unt pentru uns tava
Mod de preparare
Încălziţi vinul împreună cu condimentele şi lăsaţi 10 minute să se amestece bine, apoi lăsaţi să se răcească. Radeţi ciocolată şi topiţi-o într-un recipient aşezat peste o oală cu apă fiartă, apoi lăsaţi-o să se răcească puţin.
Amestecaţi untul, zahărul şi sarea până se formează o cremă. Adăugaţi pe rând ouăle şi amestecaţi bine după fiecare dintre ele, apoi bateţi bine cu ciocolata care s-a răcit puţin.
Amestecaţi făina, praful de copt, cacaua şi scorţişoara şi adăugaţi-le alternativ mix-ului anterior (unt, zahăr, sare, ouă şi ciocolată) împreună cu 125 ml de vin fiert răcit amestecând continuu.
Aşezaţi aluatul într-o tavă bine unsă şi introduceţi la cuptor timp de 50 de minute la 200 °C. Spre finalul timpului de coacere acoperiţi cu folie de aluminiu pentru ca suprafaţa să nu se înnegrească. Lăsaţi să se răcească şi scoateţi din formă. Treceţi zahărul pudră prin sită şi amestecaţi-l cu sucul de lămâie şi puţin vin fiert până obţineţi un lichid gros. Ungeţi prăjitura cu el. Lăsaţi să se usuce, apoi tăiaţi în bucăţi a câte 2,5 x 5,5 cm.
Poftă bună!
sursa: retete.lidl.ro