REȚETA ZILEI: Supă rece de castraveți
Mirela Ene, 11 noiembrie 2013, Ora 11:38
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
500 g Castraveți
800 g Iaurt
2 căței Usturoi
150 ml Lapte proaspăt
2 linguri Pătrunjel/Mărar
1 buc Lămâi
1 lingură Ulei de măsline
după gust Sare
după gust Piper negru măcinat
după gust Pătrunjel/Mărar
după gust Boia de ardei dulce Mikado
50 g Nuci
4 lingurițe Ulei de nuci
Mod de preparare
1. Punem deoparte o treime din cantitatea de castraveți. Tăiem în două restul castraveților, le scoatem semințele și îi tocăm mărunt.
2. Pasăm într-un blender cuburile de castraveți cu iaurtul, laptele, sucul de lămâie, usturoiul zdrbit, mararul maruntit si uleiul. Adaugam sare si piper.
3. Introducem supa la frigider pentru o jumătate de oră.
4. Tăiem cubulețe restul castravețelui. Tocăm nucile.
5. Turnăm supa răcită în 4 boluri.
6. Presărăm cubulețe de castravete și nucile în fiecare farfurie.
7. Ornăm cu un fir de mărar, puțină boia și o linguriță de ulei de nuci.
8. Servim supa rece, cu pâine prăjită.
sursa: retete.lidl.ro