Rețeta zilei Tartă cu dovlecei şi usturoi
Diana Ionescu, 30 iulie 2013, Ora 10:00
- |
- Tweet
Ingrediente:
300 g foitaj,
1 dovlecel potrivit,
1 fir de praz,
200 g bacon,
1 lingură ulei,
1/2 linguriţă condimente uscate,
200 ml smântână,
3 ouă,
100 g caşcaval,
1 crenguţă cimbru,
4 căţei de usturoi,
sare,
piper
Mod de preparare:
1 Aluatul de foitaj se lasă la dezgheţat în frigider. Se presară pe o planşetă făină şi se întinde foaia până ajunge la grosimea de 2-3 mm.
2 Foaia se aşează într-o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii. Surplusul se taie. Se înţeapă aluatul de pe fundul formei cu furculiţa. Se coace 10 minute.
3 Dovlecelul se taie bucăţi, prazul - rondele, iar baconul - fâşii. Se păstrează două felii subţiri, pentru decor.
4 Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc uşor fâşiile de bacon. Se adaugă dovleceii, prazul, condimentele uscate, sare şi piper, după gust, şi se lasă două minute.
5 Se bate bine smântâna cu ouăle, se adaugă trei căţei de usturoi pisat, caşcavalul ras, frunzele de cimbru şi se amestecă.
6 Se scoate forma din cuptor, se pun legumele călite şi se toarnă amestecul cu smântână. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se decorează cu felii de usturoi şi cu bacon.
Poftă bună!