REȚETA ZILEI: Tigaie de pui picantă
Ziarul Atac, 28 noiembrie 2013, Ora 10:06
- |
- Tweet
O rețetă de inspirație orientală, bogată în arome ce desăvârșesc savoarea puiului fraged.
Ingredientele sunt pentru 4 persoane, iar rețeta va fi gata într-un timp foarte scurt.
Ingrediente
600 g piept de pui dezosat
1 buc ceapă galbenă
1 buc ardei gras rosu
4 buc roșii
2 buc morcovi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
2 lingurite boia de ardei dulce
după gust sare de mare
după gust piper negru măcinat
1 legătură pătrunjel/mărar
1 buc ardei iute
1 buc lămâie
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se taie cubulețe, iar ceapa și ardeiul roșu se taie în bucăți mari. Morcovii se taie rondele, roșiile cuburi, iar mărarul, pătrunjelul și ardeiul iute se toacă mărunt.
2. Pieptul de pui se condimentează cu sare, piper și boia și se prăjește în ulei la foc iute.
3. Se adaugă legumele și se amestecă rapid la foc iute 2-3 minute, apoi se adaugă zeama de lămâie și 100 ml apă, se amestecă rapid și se adaugă ardeiul iute.
4. Se servește cu smântână și verdeață deasupra.
sursa: retete.lidl.ro