REȚETA ZILEI: Tort aniversar cu ciocolată și căpșuni

Mirela Ene, 8 noiembrie 2013, Ora 10:22

  • print
  • |
re-eta-zilei-tort-aniversar-cu-ciocolata-i-cap-uni-35693-1.jpg

Ingrediente

Pentru blat:
3 oua
100 gr. zahăr
3 linguri cacao
65 ml. apă caldă
75 gr. faină
o linguriţă praf de copt
un vârf de cuțit cu sare

Pentru primul fel de cremă:
200 gr. ciocolată albă
550 ml. frişcă
două plicuri de gelatină
200 ml. apă călduţă

Pentru al doilea fel de cremă:

400 gr. căpşuni
350 ml. frişcă
un plic de gelatină
100 ml. apă călduţă

Pentru decor:
100 gr. ciocolată albă
100 gr. ciocolată amăruie
hârtie pentru copt

În plus:
400 gr. căpşuni
100 gr. frişcă
50 gr. ciocolată rasă

Mod de preparare

Blatul: Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Mixăm gălbenuşurile cu apă călduţă. Adăugăm zahărul şi mixăm până la topirea completă. Va rezulta o cremă ca o smântână pufoasă. Faina, cacaoa şi praful de copt, cernute, le adăugăm în 3 etape. Albuşurile le batem spumă cu praful de sare. Jumătate din cantitate o amestecăm bine cu compoziţia, iar restul o adăugăm amestecând foarte fin cu o lingură, încercând să nu scoatem complet aerul din compoziţie. Coacem la foc potrivit, 25 de minute.

Primul fel de cremă: Topim ciocolata, la foc mic împreună cu 200 ml. smântână, frişca o mixăm. Într-un bol mare amestecăm ciocolată răcită, frişca şi gelatina diluată în 100 ml. de apă călduţă (amestecaţi mereu cu o furculiţă până la diluarea completă, apoi adăugaţi în amestec)

Al doilea feld e cremă: Căpşunile le tocăm bucăţi mărişoare. Frişca o mixăm, amestecăm căpşunile, frişcă, gelatina diluată. Restul de căpşuni le feliem.

Asamblare: Tăiem blatul în două. Peste primul întindem uniform crema 1, apoi un strat de căpşuni feliate, blatul al doilea, crema 2 (asamblate toate într-un inel de tort) şi dăm la frigider pentru cel puţin două ore. Scoatem inelul şi trecem la decor.

Decupăm o bucată de hârtie copt, cu dimensiunile egale cu circumferinţa tortului şi înălţimea + 3 cm. (căutăm ca ciocolata să îmbrace perfect tortul, dar să fie mai înaltă decât el). Ciocolata o topim la microunde. O întindem uniform pe coala de hârtie. Când începe să se întărească (devine mată) luăm frumos fâşia şi o punem împrejurul tortului apăsând foarte fin, să se lipească. Dăm la frigider pentru 20 de minute, luăm finuţ folia apoi lăsăm imaginaţia să se joace. Decorăm cu frişcă, căpşuni şi ciocolată rasă.

Timp de preparare: 120 de minute

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou