REȚETĂ DE PAȘTE: Drob de miel

Mălina Andrei, 9 aprilie 2015, Ora 08:42

  • print
  • |
reteta-de-paste-drob-de-miel-46264-1.png

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.

 

 

 

 

Ingrediente

● măruntaiele (ficat, plămâni, splină şi rinichi) unui miel de aproximativ 7-8 kilograme

● opt ouă

● trei legături de ceapă verde

● o legătură de pătrunjel

● trei legături de mărar

● două linguri de smântână

● o lingură de unt

● zece linguri de făină

● 50 de grame de ulei

● o lingură de sare

● o lingură de piper

Mod de preparare:

Se fierb măruntaiele de miel şi se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţele mici. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte puţin în ulei. Se toacă mărunt şi verdeaţa şi apoi se adaugă peste carnea tocată mărunt, peste care se pune ceapa călită şi şapte ouă bătute spumă cu mixerul. Toate aceste ingrediente se amestecă, timp în care se adaugă sarea, piperul şi două linguri de făină.

Se unge o tavă cu ulei sau cu unt şi se tapetează cu restul de făină. Apoi se pune amestecul de drob şi se dă la cuptor la foc potrivit. După aproximativ 10-15 minute se scoate şi se adaugă deasupra oul rămas, bătut spumă. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, până prinde o crustă rumenă. Se poate mânca atât cald, cât şi rece, tăiat felii, aşezate pe frunze de salată verde şi, după preferinţă, cu smântână.

Poftă bună!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou