REȚETĂ DE PAȘTE: Pască fără aluat
Mălina Andrei, 9 aprilie 2015, Ora 08:06
- |
- Tweet
Alături de ciorba de miel, friptură la cuptor și ouăle vopsite, pasca cu brânză și stafide nu trebuie să lipsească din meniul de Paște. Rețeta pentru pasca de Paște pe care v-o propunem este simplă și foarte delicioasă.
Ingrediente
- 700 gr brânză dulce de vaci
- 6 ouă mari
- 400 gr smântână
- 200 gr unt
- 200 gr zahăr
- 4 linguri de griș
- 4 linguri de făină
- 200 gr stafide
- semințele de la o păstaie de vanilie
Preparare
Punem ouăle într-un castron încăpător, adăugăm zahărul și semințele de la păstaia de vanilie și batem bine totul cu un tel. Adugam apoi brânza și untul la temperatura camerei și omogenizăm foarte bine amestecul. Adăugăm apoi făină, puțin câte puțin și grișul. Amestecăm bine,adăugăm samantana și la sfârșit, stafidele. Punem compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și o dăm la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute.
Servire
Lăsăm pasca fără aluat să se răcească, eventual peste noapte, o scoatem din tavă și o servim cu mare poftă.
Poftă buna!
Sursa: Jamila's Cuisine