RETETA ZILEI: Aroma verii

Ziarul Atac, 10 iunie 2013, Ora 12:06

  • print
  • |
reteta-zilei-aroma-verii-31476-1.jpg

Ingrediente:

Stratul 1

6 oua
2 plicuri zahar vanilat
12 linguri zahar praf
4 linguri cu varf de cacao
100 ml apa rece
2 plicuri gelatina fina

Stratul 2:

900 ml smantana
12 linguri zahar praf
2 plicuri gelatina fina
100 ml apa rece
400 gr capsuni (sau alte fructe feliate)

Preparare:

Stratul 1:

Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac(chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:

900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1.La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3:

Celelate 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2 .

Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns. Punem formele la rece si lasam pentru cateva ore la rece. Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.

sursa: Bucataresevesele.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou