Reţeta zilei Briose cu bacon
Diana Ionescu, 8 aprilie 2013, Ora 12:53
- |
- Tweet
Ingrediente:
1 ou mare
250 gr bacon
1 lingurita zahar
80 gr unt
12 oua de prepelita
250 ml lapte proaspat
50 gr parmesan
1 ceapa verde
2 lingurite praf de copt
250 gr faina
un praf de sare
Mod de preparare:
Baconul se prajeste pana devine crocant, intr-o tigaie fara ulei, si se taie marunt. Se amesteca faina, praful de copt, zaharul, sarea, baconul, parmezanul si ceapa verde. In alt bol se amesteca laptele cu oul mare si se adauga peste ingredintele uscate, amestecate mai sus. Dupa omogenizare se adauga si untul topit si se amesteca usor. Se pune aluatul astfel rezultat in formele de briose. Se face o gaura in briosa, unde se sparge cate un ou de prepelita, apoi se mai adauga putina compozitie deasupra, astfel incat oul sa fie acoperit. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 de minute, verificand din cand in cand. Se servesc reci, ca aperitiv.
Pofta buna!