REŢETA ZILEI: Curcan marinat
Anca Bratu, 9 mai 2013, Ora 11:00
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
• 2 căţei Usturoi 250g
• 1 legătură Pătrunjel/Mărar
• 500 g Piept curcan dezosat fără piele
• 1 lingură Faină albă grâu 000
• 6 linguri Oţet balsamic
• după gust Cimbru
• după gust Ulei de măsline
• după gust Sare de mare
• după gust Piper negru măcinat
• 300 g Orez basmatic
Mod de preparare
Se taie carnea de curcan în bucăţi mici şi se pune într-un castron. Se adaugă 6 linguri de ulei de măsline, usturoi, pătrunjel, 4 linguri de oţet balsamic, sare, piper, cimbru, se amesteca şi se lasă la marinat în frigider 15 minute, amestecând ocazional.
Într-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de măsline. Se scurge curcanul de marinada şi se rumeneşte în tigaie timp de 20 minute. Apoi, se toarnă sosul de la marinada peste curcan şi imediat se adăuga o lingură de făină, amestecând constant. Se menţine focul mediu şi se fierbe până când se obţine un sos gros, cremos. Cu puţin înainte de a fi gata, se toarnă 2 linguri de oţet balsamic, se amestecă bine şi se închide focul.
Într-un castron se pune orezul basmatic şi deasupra carnea astfel preparată. Se serveşte imediat.
Buon appetito!
sursa: retete.lidl.ro