REŢETA ZILEI: Curcan marinat

Anca Bratu, 9 mai 2013, Ora 11:00

  • print
  • |
reteta-zilei-curcan-marinat-30653-1.jpg

Ingrediente pentru 4 persoane

• 2 căţei Usturoi 250g
• 1 legătură Pătrunjel/Mărar
• 500 g Piept curcan dezosat fără piele
• 1 lingură Faină albă grâu 000
• 6 linguri Oţet balsamic
• după gust Cimbru
• după gust Ulei de măsline
• după gust Sare de mare
• după gust Piper negru măcinat
• 300 g Orez basmatic

Mod de preparare

Se taie carnea de curcan în bucăţi mici şi se pune într-un castron. Se adaugă 6 linguri de ulei de măsline, usturoi, pătrunjel, 4 linguri de oţet balsamic, sare, piper, cimbru, se amesteca şi se lasă la marinat în frigider 15 minute, amestecând ocazional.

Într-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de măsline. Se scurge curcanul de marinada şi se rumeneşte în tigaie timp de 20 minute. Apoi, se toarnă sosul de la marinada peste curcan şi imediat se adăuga o lingură de făină, amestecând constant. Se menţine focul mediu şi se fierbe până când se obţine un sos gros, cremos. Cu puţin înainte de a fi gata, se toarnă 2 linguri de oţet balsamic, se amestecă bine şi se închide focul.

Într-un castron se pune orezul basmatic şi deasupra carnea astfel preparată. Se serveşte imediat.

Buon appetito!

sursa: retete.lidl.ro

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou