RETETA ZILEI: File de miel cu mar, linte si legume

Ziarul Atac, 16 aprilie 2013, Ora 14:05

  • print
  • |
reteta-zilei-file-de-miel-cu-mar-linte-si-legume-30243-1.jpg

Ingrediente pentru 4 persoane

1 buc Ceapa galbena 1kg plasa
5 linguri Unt 65%
dupa gust Sare de mare
dupa gust Piper negru macinat
2 linguri Sosuri cu otet balsamic
1 lingura Ulei de masline extravirgin, 100%
100 ml Vin rosu sec C. Laforet 12,5%Vol.
dupa gust Zahar brun
600 g File de miel
200 g Linte verde
350 g Baza pentru supe
2 buc Salote
600 ml Baza pentru supe
300 g Mere acrisoare
Sos
dupa gust Faina alba grau 000

Mod de preparare

Lintea se spala si se scurge bine. Legumele pentru supa si ceapa se spala , se curata de coaja si se taie bucatele, apoi se prajesc in 2 linguri de unt incins timp de 3 minute. Se adauga lintea si se mai lasa 1 minut pe foc. Totul se stinge cu 400 ml supa de legume si se fierbe usor, acoperit, cca. 40 de minute.

Fileurile de miel se spala, se usuca cu un servet, iar la nevoie se curata de tendoane. Salotele se curata si se maruntesc. Merele se curata de coaja si de samburi si se taie cubulete. Se prajesc in 2 linguri de unt incins, pe o parte si pe cealalta, timp de 2 - 3 minute. Se adauga peste legume si linte si se asezoneaza cu sare, piper si 1 lingura de otet balsamic. Fileurile se sareaza, se pipereaza si se prajesc in restul de unt si ulei incins vreme de 6 minute.

Apoi, se scot si se lasa undeva la cald. Salotele se inabusa in grasimea ramasa de la friptura pana capata un aspect sticlos, se sting cu vin rosu si restul de supa si se mai lasa la foc usor 2 - 3 minute. Se adauga, dupa gust, sare, piper, zahar si restul de otet si se ingroasa, dupa dorinta, cu faina. Se servesc alaturi de legume si sos.

Pofta buna!

Sursa: retete.lidl.ro

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou