Reţeta zilei: Lămâi murate

Diana Ionescu, 23 octombrie 2013, Ora 11:40

  • print
  • |
reteta-zilei-lamai-murate-35165-1.jpg

Adevărate delicatese în bucătăria marocană, lămâile murate sunt un ingredient surprinzător pentru multe rețete

Ingrediente

lămâi
sare de mare (neiodată)
1 linguriță cu chili
1 crenguță cu rozmarin/2 frunze de dafin
apă plată

Mod de preparare

1. Spală bine lămâile și crestează-le în patru, dar până aproape de bază, cât să rămână prinse.
2. Pune pe fundul borcanului o lingură cu sare și câte o linguriță cu sare în interiorul fiecărui fruct și strânge-l ușor.
3. Așază lămâile într-un borcan de 800 g și presează-le să intre toate. La final, presară chili și pune și rozmarinul/dafinul și stoarce deasupra o altă lămâie
4.Completează borcanul cu apă plată (la temperatura camerei), închide ermetic borcanul și lasă-l trei săptămâni într-un loc răcoros.
5. După ce au trecut cele 21 de zile, folosește lămâile murate în preparate cu legume sau carne (pui sau miel), salate și sosuri.

ecusine.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou