Reţeta zilei: Lămâi murate
Diana Ionescu, 23 octombrie 2013, Ora 11:40
- |
- Tweet
Adevărate delicatese în bucătăria marocană, lămâile murate sunt un ingredient surprinzător pentru multe rețete
Ingrediente
lămâi
sare de mare (neiodată)
1 linguriță cu chili
1 crenguță cu rozmarin/2 frunze de dafin
apă plată
Mod de preparare
1. Spală bine lămâile și crestează-le în patru, dar până aproape de bază, cât să rămână prinse.
2. Pune pe fundul borcanului o lingură cu sare și câte o linguriță cu sare în interiorul fiecărui fruct și strânge-l ușor.
3. Așază lămâile într-un borcan de 800 g și presează-le să intre toate. La final, presară chili și pune și rozmarinul/dafinul și stoarce deasupra o altă lămâie
4.Completează borcanul cu apă plată (la temperatura camerei), închide ermetic borcanul și lasă-l trei săptămâni într-un loc răcoros.
5. După ce au trecut cele 21 de zile, folosește lămâile murate în preparate cu legume sau carne (pui sau miel), salate și sosuri.
ecusine.ro