RETETA ZILEI: Lasagna alla bolognese

Ziarul Atac, 13 noiembrie 2013, Ora 14:18

  • print
  • |
reteta-zilei-lasagna-alla-bolognese-35868-1.jpg

Ingrediente pentru 6 persoane

500 g Lasagna cu ou
40 g Unt 65%
200 g Mozzarella
200 g Parmezan
Sos
dupa gust Piper negru macinat
dupa gust Sare de mare
1 l Lapte proaspat 3,2%
100 g Unt 65%
100 g Faina alba grau 000
1 kg Carne tocata
3 buc Morcovi
1 legatura Telina cu frunza
2 buc Ceapa galbena
2 l Supa de pui
200 ml Vin alb sec
4 buc Foi de dafin
dupa gust Ulei de masline
dupa gust Nucsoara
200 g Costita de porc cruda
800 g Pulpa rosii
1 legatura Rozmarin

Mod de preparare

Sosul besamel:

1. Punem untul si faina intr-o cratita, la foc moderat, si amestecam bine pana se formeaza o pasta din cele doua ingrediente, fara sa lasam sa-si schimbe culoarea.

2. Adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu pentru a evita formarea de cocolase. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Potrivim de sare si piper si adaugam un pic de nucsoara rasa, dupa gust.

Sosul bolognez:

1. Taiem morcovii si tulpinile de telina cubulete foarte mici. Taiem ceapa foarte subtire. Punem legumele intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si le lasam la foc mic, pana cand se inmoaie, adaugand din cand in cand un pic de apa fierbinte.

2. Intr-o alta tigaie, prajim la foc iute carnea si costita de porc, fara sare, si apoi o stingem cu vin alb de doua ori. Adaugam rozmarinul si frunzele de dafin.

3. Cand este aproape facuta, o amestecam cu legumele, punem sare si piper, acoperim cu supa de pui si lasam la foc mic sa fiarba. Secretul acestui sos este timpul de fierbere la foc mic, de 2 ore. In acest timp, amestecam din cand in cand si adaugam, la nevoie, supa de pui. Dupa 2 ore adaugam pulpa de rosii si frunzele de telina taiate foarte marunt, din nou supa de pui si mai lasam la foc mic minimum o ora.

Lasagna:

1. Ungem bine cu unt o tava, asezam un prim strat de foi de lasagna, apoi intindem un strat de sos bolognez si punem sosul besamel din loc in loc, fara a acoperi in intregime sosul bolognez (sosul besamel, datorita untului si laptelui din compozitie, se va intinde singur in mod uniform). Presaram generos parmezan si, optional, mozzarella taiata cubulete.

2. Formam astfel 2 sau 3 straturi, in functie de cat de larga este tava; acoperim ultimul strat numai cu sos besamel și parmezan.

3. Introducem tava la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute la 160 °C. O lasam sa stea cel putin 15 minute dupa ce o scoatem din cuptor, inainte de a fi servita

sursa: retete.lidl.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou