RETETA ZILEI: Mini Panna Cotta
Ziarul Atac, 8 iulie 2013, Ora 14:57
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 8 persoane
1 buc Ghimbir
500 g Frisca lichida
50 g Zahar
1 lingurita Gelatina alimentara
2 buc Portocale
1 buc Grapefruit rosu
1 buc Zahar vanilinat
Mod de preparare
Se curata de coaja ghimbirul si se taie bucatele. Se adauga zahar si smântâna si se pun împreuna la fiert la foc mic, amestecând din când în când. Se lasa putin la racit, apoi se trec printr-o strecuratoare.
Se dizolva gelatina în apa rece, încorporându-se în crema calda, preparata anterior. Se toarna în opt pahare mici de sticla sau plastic transparent si se lasa la racit, la frigider, cca. 4 ore.
Fructele se decojesc, se feliaza si se curata de pielite, apoi se amesteca cu zaharul vanilinat. Se distribuie deasupra preparatului si se servesc imediat.
Dupa preferinte, daca se doreste ca Panna Cotta sa fie întarita astfel încât sa poata fi rasturnata din pahare, în forma dorita, se foloseste la preparare o lingurita cu vârf de gelatina.
sursa: Retete.lidl.ro