RETETA ZILEI: Negresa cu ciocolata alba si sos de ciocolata

Mirela Ene, 22 noiembrie 2013, Ora 09:52

  • print
  • |
reteta-zilei-negresa-cu-ciocolata-alba-si-sos-de-ciocolata-36136-1.jpg

Ingrediente

200g Unt gras, moale, la temperatura camerei
200g Zahar brun
3 Oua mari
200g Faina
½ lingurita Praf de copt
100ml Apa fierbinte
5 linguri Cacao
100g Ciocolata alba cu alune de padure
100g Nuci

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava de 20x20cm. Apoi, cu mixerul la viteza mare, spumam untul impreuna cu zaharul brun, 5-7 minute, pana zaharul aproape nu se mai simte. Punem apoi ouale, toate o data, amestecam bine. Apoi urmeaza faina, cernuta impreuna cu praf de copt si cacaua pe care o amestecam cu apa fierbinte pana avem o crema.

Toate ingredientele le amestecam bine bine pana avem o compozitie omogena, in care adaugam ciocolata alba cu alune de padure, pe care o taiem grosier sau o rupem bucatele, cum ne vine mai usor. Punem compozitia in tava, nivelam cu spatula si presaram deasupra nucile.

Asezam prajitura in cuptor, pe gratarul din mijloc si o coacem 15-18 min sau pana este ferma la atingere. Nu de alta, dar mijlocul trebuie sa ramana moale, ca la orice negresa.

Pana se coace prajitra, facem sosul, pentru care avem nevoie de

150ml Smantana dulce
100g Ciocolata amaruie (min 70% cacao)
25g Unt

Le punem toate intr-o tigaie cu fundul gros, la foc mic, amestecand in continuu cu telul pana avem un sos lucios si omogen. Dureaza foarte putin, 1-2 minute, asa ca aveti mare grija, nu scapati sosul de sub ochi, pentru ca se arde foarte repede.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou