REŢETA ZILEI Prăjitură cu ciocolată
Mirela Ene, 11 aprilie 2013, Ora 10:00
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 6 persoane
• 1 buc ciocolată cu lapte
• după gust esenţă vanilie
• 180 g zahăr pudră
• 6 buc ouă
• 180 g zahăr
• 125 g unt
• după gust coajă de portocală
• după gust fructe de pădure
Mod de preparare
Ciocolata se rupe în bucăţi, se pune într-o crăticioară împreună cu untul şi se topeşte pe foc mic.
Se separă 4 dintre ouă. În bolul cu gălbenuşuri se mai adăugă restul de 2 ouă întregi, 80g de zahăr, extractul de vanilie şi coaja de portocală. Compoziţia astfel obţinută se amestecă împreună cu ciocolata topită.
Cele 4 albuşuri se bat bine, iar când sunt deja băţoase se adăugă, treptat, restul de 100g de zahăr. Când acesta a fost încorporat, peste albuşuri se toarnă compoziţia cu ciocolată şi se omogenizează cu o spatulă, apoi se toarnă într-o formă de tort cu fundul detaşabil (unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu hârtie de copt) şi se dă la cuptorul încins la 180°C timp de 30 de minute.
Prăjitură se scoate cu grijă din formă, se pudrează cu zahăr şi se serveşte alături de fructe de pădure.