REŢETA ZILEI Pui gătit în stil african
Mirela Ene, 11 aprilie 2013, Ora 10:24
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
• 1 buc pui grill
• 1 buc lămâi
• sos
• 1 vârf piper negru măcinat
• 1 vârf de linguriţă sare de mare
• 1 vârf de linguriţă usturoi granulat
• o jumătate de linguriţă mentă
• 1 vârf de linguriţă cimbru
• o jumătate de linguriţă rozmarin
• 1 linguriţă maghiran
• 1 linguriţă scorţişoară măcinată
• 1 lingura ulei de măsline
Mod de preparare
1. Se spală puiul şi se usucă folosind un prosop de hârtie. Lămâia se spală bine şi se rulează prin apăsare pentru a se înmuia. Se înţeapă cu o scobitoare în aproximativ 10 locuri pentru a-şi elibera savoarea în interiorul puiului.
2. Se prepară sosul ce va scalda puiul, astfel: se amestecă o linguriţă de scorţişoară, o linguriţă de măghiran, ½ linguriţă de rozmarin, ½ linguriţă de oregano, ¼ linguriţă de cimbru, ½ linguriţă de mentă, ¼ linguriţă de usturoi granulat, ¼ linguriţă de sare, un vârf de linguriţă de piper. Se amestecă uleiul de măsline cu o linguriţă de condimente preparate ca mai sus şi se toarnă peste pui.
3. Se introduce lămâia în cavitatea puiului şi se leagă picioarele cu o sfoară. Se aşază puiul într-o tavă cu pieptul în sus în cuptor, la o temperatură de 180 grade C timp de 50 minute.
4. Când puiul este pătruns bine şi rumenit, se scoate lămâia din cavitate şi se stoarce deasupra puiului. Se serveşte cu salată verde şi garnitură, după preferinţă.
Petrișor Tănase