REŢETA ZILEI Pui thai picant

Diana Ionescu, 22 februarie 2013, Ora 10:46

  • print
  • |
reteta-zilei-pui-thai-picant-29527-1.jpg

Chiar daca nu sunteti pentru preparatele picante, aceasta reteta prezentata de ecuisine.ro va va face sa va reconsiderati optiunile culinare.

Ingrediente

6 bucati de piept de pui, taiat fasii

MARINATA:

40 ml ulei floarea-soarelui

10 ml masala de pui  Masala: Amestec indian de condimente, realizat adesea din peste 20 de mirodenii prajite si rasnite, cele mai cunoscute    variante fiind garam-masala (amestec iute), tandoori-masala, de culoare rosie-oranj, utilizat pentru condimentarea preparatelor gatite in tandoori (cuptorul indian traditional) si biryani-masala

50 g ierburi proaspete (busuioc, maghiran, patrunjel si cimbru)

2 capatani usturoi pisate

15 ml miere

suc de la 1/2 lamaie

LEGUME:
40 ml ulei floarea-soarelui
2 cepe, taiate
3 ardei grasi (verde, rosu, galben) taiati in felii subtiri
500 g ciuperci taiate pe jumatate
125 ml sos de lamaie cu piper
400 ml lapte de cocos

Mod de preparare

1. Puneti puiul intr-un castron. Amestecati ingredientele pentru marinata, potriviti de sare si piper negru macinat si turnati peste pui. Lasati compozitia la frigider timp de o ora.
2. Incalziti uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie mai mare si frigeti prin agitare fasiile de pui timp de 2-3 minute sau pana ce s-au rumenit. Luati amestecul de pe foc, scoateti puiul si puneti-l deoparte.
3. Incalziti din nou uleiul ramas in tigaie si adaugati ceapa. Caliti ceapa prin agitare timp de 1 minut, dupa care adaugati ardeii si ciupercile si mai prajiti inca 2 minute. Adaugati sosul de lamaie si jumatate din laptele de cocos, dupa care lasati sa fiarba timp de 2-3 minute.
4. Amestecati puiul cu restul laptelui de cocos si aduceti la fierbere. Asezonati cu sare si piper negru macinat. Serviti cu mancare de orez si ou prajit.

Pofta buna!

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou