REŢETA ZILEI Pui thai picant
Diana Ionescu, 22 februarie 2013, Ora 10:46
- |
- Tweet
Chiar daca nu sunteti pentru preparatele picante, aceasta reteta prezentata de ecuisine.ro va va face sa va reconsiderati optiunile culinare.
Ingrediente
6 bucati de piept de pui, taiat fasii
MARINATA:
40 ml ulei floarea-soarelui
10 ml masala de pui Masala: Amestec indian de condimente, realizat adesea din peste 20 de mirodenii prajite si rasnite, cele mai cunoscute variante fiind garam-masala (amestec iute), tandoori-masala, de culoare rosie-oranj, utilizat pentru condimentarea preparatelor gatite in tandoori (cuptorul indian traditional) si biryani-masala
50 g ierburi proaspete (busuioc, maghiran, patrunjel si cimbru)
2 capatani usturoi pisate
15 ml miere
suc de la 1/2 lamaie
LEGUME:
40 ml ulei floarea-soarelui
2 cepe, taiate
3 ardei grasi (verde, rosu, galben) taiati in felii subtiri
500 g ciuperci taiate pe jumatate
125 ml sos de lamaie cu piper
400 ml lapte de cocos
Mod de preparare
1. Puneti puiul intr-un castron. Amestecati ingredientele pentru marinata, potriviti de sare si piper negru macinat si turnati peste pui. Lasati compozitia la frigider timp de o ora.
2. Incalziti uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie mai mare si frigeti prin agitare fasiile de pui timp de 2-3 minute sau pana ce s-au rumenit. Luati amestecul de pe foc, scoateti puiul si puneti-l deoparte.
3. Incalziti din nou uleiul ramas in tigaie si adaugati ceapa. Caliti ceapa prin agitare timp de 1 minut, dupa care adaugati ardeii si ciupercile si mai prajiti inca 2 minute. Adaugati sosul de lamaie si jumatate din laptele de cocos, dupa care lasati sa fiarba timp de 2-3 minute.
4. Amestecati puiul cu restul laptelui de cocos si aduceti la fierbere. Asezonati cu sare si piper negru macinat. Serviti cu mancare de orez si ou prajit.
Pofta buna!