REŢETA ZILEI Quiche cu roşii

Diana Ionescu, 22 iulie 2013, Ora 12:52

  • print
  • |
reteta-zilei-quiche-cu-rosii-32658-1.jpg

Un antreu rapid şi săţios, de inspiraţie franţuzească, de servit în orice moment al zilei!

Ingrediente

1 pachet de aluat foitaj
3 ouă mari
100 ml smântână
10 roşii cherry
150 grame brânză gruyere
100 grame mozzarella
1 lingură cu făină
1 cub de unt
1 dovlecel
busuioc proaspăt
sare


Mod de preparare

Aşază o foaie de aluat decongelat în prealabil într-o formă de pizza (de 22-24 de cm) şi lasă marginile mai mari. Înţeapă cu furculiţa şi dă nu mai mult de 5-7 minute la cuptorul încins în prealabil.

Între timp, amestecă bine ouăle, smântâna, făina şi untul topit. Potriveşte de sare. Încorporează brânza (pe care ai dat-o în prealabil prin răzătoare).

Scoate tava din cuptor şi toarnă compoziţia de brânză. Aranjează câteva felii foarte subțiri de dovlecel şi dă la cuptor pentru alte 15-20 de minute.

În ultimele 5 minute, scoate tava din cuptor şi decorează cu jumătăţi de roşioare cherry şi cubuleţe de mozzarella.

După ce s-a scurs timpul, scoate şi lasă 10 minute. Ornează apoi cu frunze de busuioc şi serveşte iemdiat. Poftă bună!

Ştiai? Quiche este un clasic al bucătăriei franceze. Numele complet este quiche Lorraine, după numele provinciei Lorena. Influenţa germană s-a simţit şi în gastronomie, numele provenind din nemţescul Kuchen, care înseamnă prăjitură!

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou