Best Dental

Rețeta zilei: Supă de praz

Mălina Andrei, 7 aprilie 2015, Ora 11:01

  • print
  • |
reteta-zilei-supa-de-praz-46243-1.jpg

Supa cremă de praz este ideală pentru serile răcoroase. Este gustoasă și sănătoasă. Se prepară repede și se servește fierbinte. O poți servi cu ceapă tocată și crutoane.

Ingrediente

  • 500 g praz, 
  • doi morcovi, 
  • o ceapă, 
  • 3 cartofi, 
  • o legătură de pătrunjel verde, 
  • sare; 

facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane.

Cum se prepară
Prazul se curăță de foile exterioare și de partea verde mai fibroasă, după care se spală și se tăie în bucăți late de 1-2 cm. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoare. Cartofii se taie cubulețe. Se înăbușă cu puțină apă prazul, ceapa și morcovii. Dacă se pregătește cu untdelemn, atunci se călesc puțin legumele, după care se sting cu câteva linguri de apă și se înăbușă. Când s-au înmuiat, se adaugă doi litri și jumătate de apă, sare, cartofii tăiați cubulețe.

Se lasă să fiarbă până sunt gata toate legumele, după care se pune pătrunjelul tocat, se așează capacul și se mai lasă pe foc un minut. Dacă se dorește, se poate drege cu puțină smântână și se poate mânca cu crutoane.

Poftă bună!

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:39