REŢETA zilei Tartă cu praz, ciuperci şi cartofi

Diana Ionescu, 18 martie 2013, Ora 12:36

  • print
  • |
reteta-zilei-tarta-cu-praz-ciuperci-si-cartofi-29886-1.jpg

Tarta cu praz, ciuperci şi cartofi are un gust bogat, este o reţetă gustoasă şi săţioasă prezentată de ecuisine

Ingrediente

300 g făină
200 g margarină
10 g drojdie
1 linguriţă cu sare
150 ml apă
200 g cașcaval de post
sare
piper
ulei

Pentru umplutură
200 g cartofi
1 fir de praz
400 g ciuperci
2 bucăți de cepe

Mod de preparare

1.Fierbe cartofii în coajă, lasă-i la răcit, curăţă-i și pasează-i. Amestecă piureul obţinut cu drojdia, făina, 150 g de margarină și sare și frământă până obţii un aluat. Lasă la dospit într-un vas acoperit, la loc cald.

2.Taie ciupercile și firul de praz sub formă de rondele și toacă ceapa. Călește într-o lingură cu ulei ciupercile, scoate-le apoi din tigaie și adaugă ceapa și prazul, condimentând cu sare și piper.

3.Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius și întinde o foaie de aluat pe o suprafaţă presărată cu făină. Unge cu margarină o formă rotundă de tartă (diametru 28 cm) și așază aluatul în ea. Coace aluatul fără umplutură zece minute și scoate-l din cuptor.

4.Amestecă ciupercile, prazul și ceapa călite și întinde amestecul pe blatul de aluat de cartofi . Rade cașcaval vegetal și dă din nou la cuptor, până când cașcavalul se topește și tarta capătă o crustă ușor rumenită.

Pofta buna!

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou