Reteta Zilei Tort de ciocolata cu trandafiri

Diana Ionescu, 14 februarie 2013, Ora 13:41

  • print
  • |
reteta-zilei-tort-de-ciocolata-cu-trandafiri-29415-1.jpg

Si pentru ca astazi este o zi speciala, o zi in care este sarbatorita DRAGOSTEA, ecuisine va propune o reteta delicioasa. Tort de ciocolata cu trandafiri, cu care va puteti surprinde jumatatea.

Ingrediente

125 g unt
250 g (1 cana) zahar pudra
250 ml (1 cana) frisca
4 oua (albusurile separate de galbenusuri)
300 g ciocolata neagra
45 ml (3 linguri) vodka
250 g (1 cana) faina
60 g (1/4 cana) cacao
5 g sare
2 buchetele de trandafirasi proaspeti pentru decorat


Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti o tava in forma de inima cu unt topit sau ulei. Tapetati cu hartie de copt. Separat, intr-o cratita, topiti untul alaturi de zaharul pudra si frisca, amestecand pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Adaugati vodka. Lasati compozitia sa se raceasca si adaugati galbenusurile unul dupa altul, amestecand cu un tel dupa fiecare adaugare.

2. Topiti ciocolata la o temperatura potrivita. Luati ciocolata de pe foc si adaugati-o la compozitia de unt.

3. Intr-un bol, amestecati faina, cacaua si sarea. Adaugati compozitia de ciocolata si amestecati. Puneti albusurile intr-un bol curat. Folosind un mixer, bateti-le spuma. Folosind o lingura de metal, amestecati albusurile in compozitia tortului.

4. Turnati amestecul in tava pregatita. Coaceti timp de 50 de minute sau pana ce scobitoarea introdusa pentru testare iese curata. Lasati tortul sa se raceasca in cuptor timp de 15 minute inainate de a-l scoate. Presarati cacao pe deasupra si decorati cu trandafirasii proaspeti.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou