Știi să găteşti corect legumele?
Mirela Ene, 30 octombrie 2013, Ora 13:41
- |
- Tweet
Se știe că un consum ridicat de legume și fructe este foarte sănătos. Însă în ceea ce privește legumele, este foarte important modul în care o faceți. Alimentele trebuiesc pregătite într-un anumit fel pentru a-şi păstra substanţele nutritive.
Găteşte broccoli la abur şi sotează morcovii.
Atunci când tai aceste legume, iar apoi le găteşti folosind o sursă de căldură, ele eliberează antioxidanţi puternici, care ajută la prevenirea diferitelor tipuri de cancer.
Adăugă ulei de măsline în salată!
Chiar dacă uleiul conţine multe calorii, acesta este foarte benefic pentru sănătate. El ajuta organismul să absoarbă mai rapid atât nutrienţii din legume, cât şi pe cei din verdeţurile proaspete.
După ce ai tocat usturoiul, lasă-l să se "odihnească" timp de 15 minute înainte de a-l găti.
Studiile recente au demonstrat că la contactul miezului de usturoi cu aerul, se produce o reacţie prin care sunt eliberate substanţe cu proprietăţi de prevenire a cancerului.
Fierbe cartofii cu tot cu coajă.
Astfel, te vei asigura că vei păstra un procent mare de vitamina C în cartofi. După ce aceştia s-au fiert, poţi curăţa coaja cu mâna. Şi mai ştim un truc. După ce ai fiert cartofii, îi poţi pune într-un bol cu gheaţă timp de 10-20 de secunde pentru a se curăţa şi mai rapid.
Taie legumele în bucăţi mare sau găteşte-le întregi.
Cu cât le vei tăia în bucăţi mai mari atunci când le sotezi, fierbi sau găteşti la cuptor, cu atât legumele îşi vor păstra un procentaj mai mare din nutrienţii de care corpul tău are atâta nevoie.