12 alimente, condimente şi ierburi care îţi curăţă natural sângele

Ziarul Atac, 11 august 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
12-alimente-condimente-si-ierburi-care-iti-curata-natural-sangele-42439-1.jpg

Dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic şi un organism sănătos, atunci trebuie să elimini toxinele din sânge. Un sistem limfatic sănătos este vital pentru menţinerea unui sânge curat.


Iată 12 alimente, condimente şi ierburi care ajută la curăţarea sângelui.

 1. Păpădie
Păpădia este o sursă bogată de antioxidanţi şi fitonutrienti care ajută la detoxifierea tractului digestiv şi la eliminarea radicalilor liberi. Păpădia este foarte bună şi în tratarea bolilor de ficat. Ceaiul de rădăcină de păpădie sau frunzele proaspete preparate suc ajuta pancreasul şi ficatul să elimine toxinele.

2. Pătrunjel
Pătrunjelul este un diuretic natural care ajută ficatul să elimine toxinele din sânge. În plus, pătrunjelul conţine vitaminele A, B, C, K, precum şi fier şi potasiu. Uleiul esenţial de pătrunjel poate suprima un sistem imunitar suprastimulat, responsabil pentru alergii, boli autoimune şi alte probleme cauzate de inflamaţiile din organism.

3. Turmeric
Turmericul sau curcuma face parte din familia ghimbirului. Este un condiment minune cu proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii. Turnericul este un detoxifiant puternic care ajută la purificaraea sângelui, ficatului şi sistemului digestiv.

 4. Coriandru
Coriandrul este o iarbă aromatică foarte puternică folosită pentru eliminarea din organism a metalelor grele, precum mercurul. Metalele grele intra în organismul nostru din cauza poluării sau a alimentelor pe care le mâncăm şi pot duce la apariţia unor probleme grave de sănătate (boli cardiovasculare, degenerarea creierului, a oaselor, boli de rinichi, plămâni, tulburări emoţionale, cancer). Sosul preparat din măcinarea coriandrului, consumat zilnic, timp de câteva luni ajuta la îndepărtarea metalelor grele din sânge.

 5. Busuioc
Busuiocul conţine, de asemenea, un antioxidant puternic care ajută la curățararea ficatului şi rinichilor. Busuiocul mai este de ajutor în cazul problemelor legate de digestive şi lupta împotriva infecţiilor. În plus, extractul de busuioc este eficace în îndepărtarea punctelor negre.

6. Usturoi
Usturoiul este o sursă bogată de sulf, un detoxifiant natural. Usturoiul stimulează ficatul să producă enzime care filtrează toxinele şi le elimină din sânge. În plus, usturoiul ţine departe de intestine bacteriile, paraziţii şi virusurile.

 7. Afine
Despre afine se spune că sunt superalimente, cu proprietăţi vindecătoare miraculoase. Afinele conţin antioxidanţi puternici - flavonoidele - care ajută la păstrarea flexibilităţii arterelor sangvine, îndepărtează plaga de pe  pereţii arteriali. Mai mult, afinele au proprietăţi antiinflamatorii care reduc radicalii liberi şi toxinele din sânge.

 8. Sfeclă
Sfecla conţine nutrienţi şi antioxidanţi benefici organismului, care stimulează ficatul să elimine toxinele şi să cureţe sângele.

 9. Morcov
Morcovii cruzi conţin vitaminele A, B6, C şi K, potasiu, glutation - substanţe care curăţă ficatul. Prin fierbere, morcovii îşi pierd din proprietăţi, în special glutationul.

10. Măr
Merele conţin multe vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienti detoxifianţi. Merele mai conţin pectina, o fibră solubilă care dimineaza nivelul colesterolului şi elimina metalele grele din sânge. În plus, postasiul şi magneziul din mare ţin sub control tensiunea arterială.

 11. Legume cu frunze verzi
Spanacul, broccoli, varza, napii conţin substanţe detoxifiante puternice care curăţă întreg organismul. În plus, ele au fibre care ajută sistemul digestiv, dar şi o mulţime de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali  pentru corpul uman.

 12. Apă
Este foarte important să bem suficient de multă apă pe zi pentru că organismul să se poată curăţa. Sunt recomandaţi 2-3 litri de apă pe zi pentru a avea o sănătate de oţel.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou