15 maternități, dotate cu aparatură de ultimă generație: „Aceste donații se cuantifică în vieți umane”

Mirela Ene, 12 mai 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
15-maternitati-dotate-cu-aparatura-de-ultima-generatie-aceste-donatii-se-cuantifica-in-vieti-umane-40144-1.jpg

Dorna a lansat ieri un proiect de susținere a familiilor cu bebeluși născuți înainte de vreme, „Fereasta de speranță", care a fost pus în practică la Maternitatea Polizu din București. În același timp, numeroase secții din toată țară unde sunt tratați copiii prematuri au primit echipamente medicale noi.

Prima parte a campaniei „Grijă pentru copii", lansată de Dorna, împreună cu Organizația „Salvați Copiii" România s-a încheiat. În cadrul acesteia, 15 maternități din România au fost dotate cu incubatoare și aparatură necesară îngrijirii bebelușilor veniți pe lume înainte de termen.
„Campania va continua și în 2014 pentru că nou-născuții prematur au nevoie de toată atenția și grija noastră. Dincolo de suflet este nevoie însă și de echipamente medicale", a spus, la bilanțul primei etape, Natalia Stroe, marketing manager al companiei Coca Cola, care operează brandul Dorna.

„Aceste donații se cuantifică în vieți umane"

Gabriela Alexandrescu, directorul executiv al organizației „Salvați Copiii" România, a explicat că scopul pentru care organizația s-a implicat în acest proiect este acela de a reuși modernizarea tuturor maternităților din țară astfel încât copiii prematuri să se poată bucura de dreptul la viață: „Pentru aceasta însă avem nevoie de sprijinul constant al oamenilor și companiilor și mulțumim Dorna că prin această inițiativă ne-a ajutat să dublăm numărul echipamentelor donate. Aceste donații se cuantifică în vieți umane".

Gabriela Alexandrescu a mai spus că, în România, se nasc în fiecare an 20.000 de prematuri, cifră care a rămas constantă de-a lungul anilor. Pe lângă aparatură este nevoie însă și de servicii de suport pentru femeile din comunitățile vulnerabile din rural astfel încât acestea să-și poată supraveghea sarcina încă de la început.

„Rolul nostru mai este și acela de a deranja autoritățile pentru ca acest domeniu să nu fie uitat și să beneficieze de suport financiar pentru a nu fi la coada priorităților", a mai spus directorul executiv de la „Salvați Copiii".

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou