24 de pensionari trebuie să restituie banii pe rețetele onorate prin declarații de venit false

Mirela Ene, 3 februarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
24-de-pensionari-trebuie-sa-restituie-banii-pe-retetele-onorate-prin-declaratii-de-venit-false-37955-1.jpg

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat, în cursul anului trecut, trei sute de sancţiuni, în valoare totală de 443.058 lei, iar 24 de pensionari cărora le-au fost onorate reţete compensate cu 90% în mod nejustificat, vor trebui să restituie diferenţa de bani, a declarat vineri directorul instituţiei, Adela Băişanu.

Potrivit acesteia, activitatea Serviciului Control desfăşurată în 2013 a constat în şase acţiuni la persoane juridice ai căror angajaţi au beneficiat de concedii medicale şi 235 acţiuni de control la furnizorii de servicii medico-farmaceutice, dintre care 89 la medicii de familie, 28 la medicii de specialitate clinică, zece la furnizori de servicii medicale de specialitate paraclinică (laboratoare, radiologie, imagistica medicala), 14 la medicii stomatologi, cinci la furnizorii de servicii medicale de recuperare, 48 la farmacii, 24 la spitale, o acţiune la furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, două la furnizorii de servicii medicale ce derulează programe de sănătate, patru la furnizorii de dispozitive medicale şi zece acţiuni ce au acoperit mai multe tipuri de furnizori.

În urma acestor acţiuni de control s-au dat şase avertismente pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut prin contractul cu CJAS Suceava; 47 avertismente şi 17 sancţiuni cu diminuare de 10% a valorilor lunare per capita'', în valoare de 50.026,82 lei, pentru nerespectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor gratuite sau compensate; 13 avertismente şi trei sancţiuni cu diminuare 10% a valorii lunare per capita, în valoare de 24.192,71 lei, pentru necompletarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul de asigurări de sănătate; cinci măsuri de recuperare a sumelor încasate nejustificat, în valoare de 8.108,91 lei; trei măsuri de recuperare a sumei de serviciilor neefectuate, în suma de 7.850,81 lei; 16 măsuri de recuperare reţete prescrise nejustificat in valoare de 12.071,46 lei.

Totodată, în 2013, s-a constatat că 24 de asiguraţi au beneficiat de reţete compensate 90% din preţul de referinţă, ca urmare a încadrării acestora în categoria ''pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 700 lei pe lună'', deşi conform bazei de date de la Finanţe aceştia aveau şi alte venituri impozabile, nu doar venituri din pensie. În aceste situaţii Compartimentul Juridic a transmis notificări asiguraţilor pentru recuperarea contravalorii de 40% din preţul medicamentelor de care au beneficiat nejustificat, în valoare de 3.344,68 lei.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou