ALARMĂ! 100.000 de copii din România au probleme de greutate

Florentina Șerbănescu, 20 martie 2014, Ora 21:25

  • print
  • |
alarma-100-000-de-copii-din-romania-au-probleme-de-greutate-38969-1.jpg

Un caz dramatic din America de Sud serveşte drept avertisment mamelor de pretutindeni. Un bebeluş de opt luni din Columbia cântăreşte cât un copil de şase ani, iar părinţii spun că n-au făcut altceva decât să îi dea să mănânce de fiecare dată când plângea. România nu a avut până acum astfel de cazuri extreme, dar numărul copiilor obezi creşte de la un an la altul.

În numai 6 ani, numărul copiilor obezi din România s-a dublat, de la 1,15% la 2,3%. În procente nu pare mult, dar însemană că aproximativ 100.000 de copii au probleme de greutate de la o vârstă foarte mică.

Semnalul de alarmă pe care îl trag medicii este acela că, din cauza greutăţii mari, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat apar mai repede.

De altfel, există o tendinţă îngrijorătoare la nivelul întregii Europe. Pe continent, 14 milioane de copii sunt supraponderali şi numărul lor creşte anual cu 400.000.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou