ATENȚIE! Oja este considerată un produs cancerigen

Mirela Ene, 18 ianuarie 2014, Ora 13:09

  • print
  • |
atentie-oja-este-considerata-un-produs-cancerigen-37551-1.jpg

Oja conţine anumite substanţe considerate toxice pentru organism, care cresc riscul de cancer. Multe companii producătoare le-au eliminat doar de pe etichete. Folosită ocazional, nu pune probleme, însă personalul din saloane şi copiii sunt mai expuşi riscurilor.

Ideea că lacul de unghii este periculos pentru sănătate a luat naştere în 2006, când mai mulţi oficiali au protestat împotriva utilizării a trei substanţe, considerate cancerigene. „Trio-ul toxic", aşa cum a fost numit, cuprinde formaldehida, pe post de agent de întărire, toluen şi dibutilftalat sau DBP.

De la scandalul din 2006, mai multe companii producătoare de ojă au renunţat să mai folosească cele trei substanşe considerate cancerigene, însă o investigaţie din 2012 condusă de Departamentul de Control al Substanţelor Toxice din SUA a arătat că unii producători au continuat să utilizeze respectivele substanţe, eliminându-le doar de pe ambalaj.

În timp ce Uniunea Europeană a interzis utilizarea DBP-ului în cosmetice, Agenţia Americană a Medicamentului şi Alimentului nu a reglementat această situaţie, relatează nytimes.com. „Nimeni nu spune că aplicarea ocazională a ojei poate avea consecinţe pe termen lung. Însă unele categorii pot fi mai vulnerabile", spune Janet Nudelman, cofondatoarea unei campanii care promovează siguranţa cosmeticelor.

Este vorba de personalul din saloanele de cosmetică şi de copii, care sunt mult mai sensibili în cazul expunerii la ftalaţi precum DBP. Mai mult, unii dintre pediatri le interzic fetiţelor să folosească ojă, în special dacă au şi obiceiul să-şi roadă unghiile.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou