Beneficiile consumului de cafea

Mălina Andrei, 28 ianuarie 2015, Ora 20:14

  • print
  • |
beneficiile-consumului-de-cafea-45347-1.jpg

Un consum moderat de cafea, de până la 3-4 ceşti de cafea pe zi, ne poate ajuta să influenţăm în mod pozitiv starea de bine fizică, mentală şi socială.

Cafeaua a fost intens studiată la nivel internaţional şi, în urma acestor vaste cercetări, experţii au agreat că un consum moderat prezintă beneficii asupra sănătăţii şi stării de bine, în general.

Există o legătură clară între consumul de cafea şi capacitatea de a face efort fizic. O cafea băută cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul fizic are efect revigorant, energizant şi ajută la prevenirea oboselii musculare.

Atunci când este consumată neagră, fără zahăr sau lapte, cafeaua solubilă este o băutură care conţine mai puţin de 80 calorii per cană de 150 ml. Astfel, cafeaua nu influenţează aportul zilnic total de calorii, ajutând la păstrarea echilibrului dintre aportul şi cheltuiala de energie, esenţial în menţinerea greutăţii corporale.

Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării în momentele solicitante. Mai mult, îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.

Conform Institutului pentru studiul ştiinţific al cafelei, alţi compuşi bioactivi din cafea sunt polifenolii, care prezintă proprietăţi antioxidante şi au un aport important în lupta împotriva radicalilor liberi, protejând astfel ţesuturile de atacul agresiv al acestora.Ajuta la prevenirea depresiei. Este cunoscut ca o ceasca de cafea dimineata stimuleaza starea de spirit si creste energia. Recent, rezultatele unui studiu de lunga durata au constatat ca femeile care beau regulat cafea au avut un risc mai scazut cu 20% de depresie. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 10 ani si a subliniat ca femeile care au avut un risc mai mic de depresie au consumat, in medie, 2-3 cesti de cafea pe zi.

Ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Consumul unei cești de cafea sau alte băuturi calde ce conțin cafeina este mai mult decât relaxant. Atunci când beți cafea după ce mâncați, această determină organismul să proceseze mai încet alimentele consumate. Cofeină scade rată la care stomacul trece alimentele în duoden și crește rată metabolică.

O ceașca de cafea după masă nu va face minuni: menținerea unei greutăți corporale sănătoase trebuie ajutată de o dietă adecvată și un stil de viață care să includă exerciții fizice regulate.

Îmbunătățește fertilitatea la bărbați. Cafeaua are un efect pozitiv asupra motilității spermei - abilitatea de mișcare a spermatozoizilor către ovul. Acest lucru ar putea crește șansele de fertilizare. Studiile au constatat că motilitatea spermatozoizilor a fost semnificativ mai mare la consumatorii de cafea. Și se pare că nu contează dacă beți una sau zece cești de cafea pe zi: singură diferență detectabilă a fost găsită între bautorii de cafea și cei care nu o consumă.

Poate reduce riscul de cancer de piele. Atunci când va expuneți la soare, trebuie să utilizați creme cu factor de protecție solară. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că femeile care beau mai mult de trei cești de cafea pe zi au avut un risc mai mic cu 20% de a dezvoltă carcinom bazocelular, iar bărbații cu 9% mai mic.

Cu toate acestea, studiile nu au asociat consumul de cafea cu reducerea riscului de carcinom cu celule scuamoase sau melanom, formă mortală a cancerului de piele, ceea ce face tot mai importantă protejarea pielii când petreceți timp în aer liber.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou