Beneficiile nebănuite ale uleiului de cocos

Mălina Andrei, 12 februarie 2015, Ora 12:36

  • print
  • |
beneficiile-nebanuite-ale-uleiului-de-cocos-45582-1.jpg

Destul de controversat în comunitatea medicală din cauza conținutului sau de grăsimi saturate, în urma cercetărilor aprofundate, uleiul de cocos, și-a redobândit prestigiul. Uleiul de cocos conține în procent de peste 90% grăsimi saturate.

Chiar dacă prin consumul uleiului de cocos se pare că nu aveți cum să limitați sau să evitați aportul de grăsimi saturate este important să rețineți că nu toate grăsimile de acest tip se comportă în organism în același fel. Uleiul de cocos, grație procentului ridicat de acid lauric este, de fapt, benefic pentru organism.

  • Calități antifungice - grație aciziilor grași cu lanț mediu existenți în compoziția sa, uleiul de cocos are proprietăți antifungice puternice. În urma cercetărilor s-a demonstrat că acest tip de ulei poate distruge peste 50 de ciuperci de candida. 
  • Protecție cardiovasculară - vitaminele conținute de uleiul de cocos sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară. Specialiștii confirmă că uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, a colesterolului rău, trigliceridelor și lipoproteinelor a€“ toți acești makeri fiind considerați factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare. 
  • Accelerarea arderii grăsimilor - cercetătorii au constatat că uleiul de nucă de cocos poate avea un rol important în pierderea în greutate. Ca urmare a modului în care sunt absorbite grăsimile cu lanț mediu acestea sunt mai ușor de ars decât alte tipuri de grăsimi. Astfel se intensifică procesul arderii grăsimilor în ficat și va rezultă o cantitate mai mare de energie. Acest lucru poate contribui la pierderea în greutate. 
  • Detoxifiere -€“ rezultatul efectului antifungic ar putea fi distrugerea unor specii de fungi din organism. În acest caz, o serie de toxine se pot acumula în sânge rezultând inflamații, iritații, erupții cutanate, dureri de cap, indigestie. Acestea sunt simptome comune ale unei reacții de detoxifiere a organismului numit și răspuns Herxheimer. Medicii sugerează că în cazul în care apar aceste manifestări să se scadă doza inițială de ulei de cocos, iar apoi acesta să fie reintrodus treptat. 
  •  Menținerea sănătății glandei tiroide€“ - uleiul de cocos poate susține sănătatea glandei tiroide grație combinației unice de proprietăți nutritive și prinfaptul că acesta ajunge direct la ficat fără a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enezimelor în procesul digestiei. 
  •  Rol antiîmbatranire -€“ uleiul de nucă de cocos ajută la încetinirea efectelor îmbătrânirilor întrucât este bogat în antioxidanți. 
  • Reduce grăsimea abdominală -€“ în urma unor studii s-a confirmat că la femeile care au consumat zilnic 2 linguri de ulei de cocoș grăsimea absominala a scăzut după 12 săptămâni. 
  • Consolidarea rezistenței osoase -€“ ca urmare a compoziție sale, uleiul de cocos ajută la o mai bună absorbție a calciului, vitaminei D dar și a altor minerale esențiale pentru organism.

 

 

Sursa: sfatulmedicului.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou