Boala care ucide un român la fiecare 16 minute face ravagii

Mirela Ene, 18 iunie 2014, Ora 14:41

  • print
  • |
boala-care-ucide-un-roman-la-fiecare-16-minute-face-ravagii-41090-1.jpg

La fiecare 16 minute, un român moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind înregistrate in fiecare an.

Mulţi dintre românii suferinzi de cancer la plămâni află despre existenţa bolii în stadiul 4, foarte avansat, când şansele de supravieţuire sunt minime, după cum se arată într-un studiu GfK Onco Monitor.

Micile ramuri

Potrivit lyla.ro, înainte de răspândirea viciului de a fuma, cazurile de cancer la plămâni erau rare, iar în prezent, conform statisticilor, fumatul este „vinovat" pentru moartea a nouă din zece pacienţi bolnavi de cancer pulmonar.

Ţigările nu doar că sunt pline de substanţe cancerigene, ci dispun şi de capacitatea de a „dezarma" sistemul natural de protecţie a sistemului pulmonar. Cilia bronhiilor, micile ramuri ale sistemului respirator, au rolul de a proteja plămânii de toxine, de bacterii, de virusuri. Însă fumatul obstrucţionează activitatea acestor structuri. Acest lucru facilitează rapida acumulare a toxinelor în plămâni.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou