Cancerul de piele, o boală tot mai răspândită

Alberto Cristian, 3 mai 2014, Ora 03:14

  • print
  • |
cancerul-de-piele-o-boala-tot-mai-raspandita-39778-1.jpg

Melanomul este cea mai gravă formă a cancerului de piele, dar mulţi nu îşi dau seama la timp ce este, pentru a putea remedia problemele.

Expunerea la razele UV repetată și fără protecție solară este una dintre principalele cauze ale apariției melanomului, cea mai gravă formă a cancerului cutanat. După ce trebuie să te uiți pentru a recunoaşte melanomul: 80% dintre melanoame apar fără să fie legate de alunițele pe care deja le ai, de aceea trebuie să fii atentă la apariția altora noi sau apariția petelor pigmentare. Dacă ai observat că ți-au apărut noi alunițe, ar trebui să mergi la medicul dermatolog ca să le verifici.

Pe de altă parte, există riscul ca melanomul să se dezvolte și dintr-o aluniță deja existentă, iar în acest caz trebuie să fii atentă dacă alunițele tale își modifică rapid culoarea, forma sau mărimea.

Metode de recunoaștere a melanomului

Metoda "rățușca cea urâtă"

În mod normal, alunițele unei persoane au forme, mărimi și culori asemănătoare. Dacă una (sau mai multe) nu seamănă cu celelalte, trebuie să mergi la medicul dermatolog.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou