Best Dental

Ce spune personalitatea despre sănătatea ta

Mirela Ene, 21 octombrie 2014, Ora 12:58

  • print
  • |
ce-spune-personalitatea-despre-sanatatea-ta-44002-1.jpg

Personalitatea ta te face predispus spre anumite boli, potrivit unui studiu recent, publicat în revista "Psihologie socială şi ştiinţa personalităţii". Află ce afecţiuni rişti să faci, în funcţie de anumite trăsături pe care le ai.

Cercetătorii americani au analizat 7.000 de adulţi cu vârste cuprinse între 30 şi 90 de ani. Oamenii au răspuns la câteva întebări de personalitate şi au dezvăluit ce probleme de sănătate au. După patru ani, subiecţii au revenit şi au spus dacă au dezvoltat alte boli, pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să stabilească legătura dintre personalitate şi starea de sănătate.

În urma studiului, specialiştii au constatat că persoanele conştiincioase şi deschise sunt protejaţi de anumite afecţiuni.

Ce boli rişti să faci, în funcţie de personalitate

Indivizii conştiincioşi sunt oameni pe care te poţi baza şi care îşi controlează mai uşor impulsurile, iar cei deschişi sunt capabili să accepte idei noi. Cei care intră în această categorie au un risc mai scăzut de a suferi de artrită, accident vascular, boli de inimă şi probleme de tensiune.

În plus, cercetătorii au mai stabilit că oamenii conştiincioşi fac sport, mănâncă sănătos şi sunt predispuşi la abuzuri de droguri şi alcool. Cei deschişi au activităţi precum rezolvarea de rebusuri sau de puzzle-uri, care le păstrează creierul sănătos şi îi ajută să ia decizii mai bune, când vine vorba de sănătatea lor.

Nevroticii, însă, au o sănătate mai şubredă, din cauza stresului cronic. Tensiunea în care trăiesc le slăbesc sistemul imunitar şi îi predispun la atacuri cerebrale. În plus, se refac mai greu în caz de boală sau răni.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:13