De ce în ultimii 15 ani este mai greu să te lași de fumat

Dan Alexandru, 22 ianuarie 2014, Ora 17:32

  • print
  • |
de-ce-in-ultimii-15-ani-este-mai-greu-sa-te-lasi-de-fumat-37686-1.jpg

Între anii 1999 și 2011, nivelul nicotinei din țigări a crescut cu 15%, conform unui studiu realizat de Nicotine and Tobacco Research.

Rezultatele cercetătorilor au venit după ce au analizat țigările provenite de la patru mari producători și vândute în perioada 1997-2012.

„Tinerii ar putea deveni dependenți mai repede", precizează coordonatorul studiului, Thomas Land.

În fiecare zi, 3.800 de adolescenți din Statele Unite fumează pentru prima dată, iar 1.000 dintre ei devin dependenți după prima țigară, arată un studiu publicat în 2012.

Nu este primul studiu care ajunge la aceste concluzii. În 2007, cercetătorii de la Harvard au descoperit că a nivelul nicotinei din țigări a crescut cu 11% între 1997 și 2005. Directorii din industria tutunului dau vina pe creşterea nivelului de nicotină din culturile de tabac.

Autorii studiului îi contrazic și spun că dacă ar fi fost așa, ar fi existat această creștere la toți producătorii, din moment ce își iau tutunul din aceleași zone.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou