Best Dental

De ce nu este bine să mănânci pufuleți

Ziarul Atac, 22 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
de-ce-nu-este-bine-sa-mananci-pufuleti-43456-1.jpg

Una dintre gustările preferate ale copiilor și printre cele mai vândute produse românești sunt pufuleții. Te-ai gândit până acum că pufuleții nu ar fi atât de buni pe cât ai crede?

 

Iată de ce nu e bine să-i mănânci:


Potrivit Profesorului doctor Mencinicopschi, pufuleții fac parte din categoria snacksuri, care ar trebui interzise cu precădere, mai ales copiilor, nu doar adulților, din cauza lipsei de nutrienți.


Pufuleții se obțin prin expandarea făinei de porumb, la care se adaugă și glucide ce îi ridică indicele glicemic, dar și numărul de calorii - 224 kcal / 30 g de pufuleți, mai anunță specialistul. De asemenea, pufuleții conțin și aditivi alimentari ce pot cauza dificultăți de concentrare, dar și colorantul tatrazină, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care îl conțin pufuleții nu ar trebui trecut cu vederea, ci și acest produs ar trebui limitat.


Pe lângă aceste ingrediente ce nu ar trebui să își aibă locul în dieta copiilor - în fapt, a niciunui om - ar trebui să ne mai punem semne de întrebare și când vine vorba de proveniența mălaiului din care se fac pufuleții: există mari șanse ca acesta să fie de tipul modificat genetic, iar prețul redus al produsului nu face decât să admită acest fapt.


Uleiul vegetal folosit la temperaturi înalte devine toxic (cel de cocos este cel mai stabil, însă și acesta poate avea unele probleme), iar pufuleții se fac prin expandare, iar asta înseamnă că sunt folosite temperaturi înalte.


Unele produse de acest gen conțin și zahăr, ce ar trebui consumat în cantități cât mai mici sau deloc, mai ales în cazul copiilor.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:20