Dozele de vaccin antigripal vor fi redistribuite

Mirela Ene, 13 ianuarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
dozele-de-vaccin-antigripal-vor-fi-redistribuite-37386-1.jpg

Dozele de vaccin antigripal vor fi redistribuite între judeţe, după ce două dintre acestea au epuizat stocurile iniţiale, informează Ministerul Sănătăţii (MS), care precizează că peste 375.00 de persoane au fost imunizate până la 5 ianuarie.

"Potrivit informării primite din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la data de 5.01.2014 au fost vaccinate antigripal 375.682 persoane din grupe la risc, ceea ce înseamnă că peste 220.000 de doze de vaccin gripal sunt disponibile pe întreg teritoriul ţării".

Ministerul mai precizează că, potrivit datelor existente de la direcţiile de sănătate publică judeţene, doar două judeţe au epuizat stocurile iniţiale, astfel că, pentru a preveni apariţia disfuncţionalităţilor, s-a început redistribuirea vaccinului între direcţiile de sănătate publică.

"Astfel, cele două judeţe au primit, prin redistribuire, cantitatea solicitată de vaccin pentru a putea continua campania de vaccinare a persoanelor la risc", mai arată MS.

În condiţiile actuale, stocurile existente la nivelul întregii ţări pot asigura, potrivit estimărilor specialiştilor, vaccinarea populatiei la risc până la sfârşitul lunii ianuarie, precizează ministerul.

Ministerul Sănătăţii subliniază că vaccinul antigripal se administrează, în mod gratuit, doar persoanelor la risc. În acest sezon rece, până în 5 ianuarie, în România au fost depistate trei cazuri de gripă, fără să fie înregistrat vreun deces din această cauză.

La cele trei cazuri se adaugă cel al angajatului aeroportului din Sibiu care are virusul gripal AH3N2, potrivit rezultatelor testelor făcute la Institutul Cantacuzino. Acesta şi un coleg al său sunt sub tratament, în stare stabilă, la Spitalul Judeţean Sibiu, a anunţat, miercuri, MS.

Cei doi au fost internaţi după ce un alt angajat al aeroportului a încetat din viaţă, decesul fiind cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni.

Bărbatul decedat la ]nceputul anului avea 38 de ani şi lucra în turnul de control al aeroportului din Sibiu, iar ceilalţi doi, de 22, respectiv 26 de ani, sunt manipulanţi de bagaje.

Conform datelor INSP, în România nu există o circulaţie intensă a virusului gripal, care să impună accelerarea campaniei de vaccinare. Până în prezent, evoluţia infecţiilor respiratorii acute se încadrează între limitele prognozate, a precizat MS.Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat, încă din martie 2013, componenţa vaccinului antigripal pentru sezonul 2013-2014. Astfel, vaccinurile trivalente folosite în acest sezon conţin tulpinile AH1N1 (California), AH3N2 (Victoria) şi B (Massachusetts).

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou